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FRANCUCCI’S IN DER PRESSE

DW-TV: UNA PIZZA PREGO – EINE ITALIENISCHE GESCHICHTE IN DEUTSCHLAND
Franco Francucci ist einer der ersten italienischen Arbeitsmigranten. 1959 kam er als völlig mittelloser Zimmermann aus den Abruzzen, heute ist er – mit 72 – einer der angesehensten italienischen Gastronomen Berlins. Er rühmt sich, in den 70er Jahren der Erfinder der Mini-Pizza gewesen zu sein, rechteckige Stücke, vom Blech geschnitten, die es heute in vielen Schnellrestaurants gibt. Sohn Franquino, führt heute das Familienrestaurant weiter, das sich längst zu einem ‚Edelitaliener‘ in bester Ku’dammlage entwickelt hat. Eine ökonomische Erfolgsstory – aber haben sich die Francuccis in diesen 40 Jahren wirklich voll und ganz in die deutsche Gesellschaft integriert? Dieser Frage geht unser Reporter zwischen Pasta und Pizza nach.

GRENANDER AWARD 2006
Der Berliner Preis für herausragende Serviceleistungen in der City West in den Kategorien: Shopping, Hotellerie und Gastronomie. Kategorie Gastronomie, 2.: Francucci’s Ristorante

EUROPE’S BEST WINE LIST COMPETITION
initaly, ARDI & Acqua Panna The Acquæ Club hosted and presented some of the winners of this competition, organized by Vinitaly in collaboration with the International Association of Italian Restaurants, which awards European restaurateurs who have distinguished themselves in the finest service in presenting wines to their clients. Awards were bestowed upon 11 restaurateurs in various categories. For the best wine list, there were two first-place winners: L’Enoteca (Paris, France) and La Grappa (Essen, Germany). For the finest selection of Italian wines, Dal Notaro (Luxembourg), followed by FRANCUCCI’S (Berlin, Germany) and, third, Zafferano (London, Great Britain). For the most creative wine list Divino (Stockholm, Sweden), followed by Fiore (London, Great Britain) and La Cucina Italiana (Stockholm, Sweden). For the most innovative service Syr – Formaggio (Moscow, Russia), I Golosi (Paris, France) and Cucina Marangon (Turnhout, Belgium). Acqua Panna bestowed upon the two first-place winners in the best wine list category the Acqua Panna Challenge Trophy, which will be awarded once again next year.

ASSEGNATO IL PREMIO
Migliore carta dei vini» AI RISTORANTI ITALIANI ALL’ESTERO CHE MEGLIO PROMUOVONO IL MADE IN ITALY ENOLOGICO per la migliore selezione di vini italiani Dal Notaro (Lussemburgo), Francucci’s (Berlino – Germania) e terzo Zafferano (Londra – Gran Bretagna).

SLOW FOOD
Tipps für Essen und Einkauf. Website: www.slowfood.de

ZITTY BERLIN
Es soll Menschen geben, die für die Bistecca Fiorentina Chianina von weit her anreisen. Das Fleisch wird jedenfalls frisch aus der Toskana eingeflogen und kommt in ganz Berlin nur bei Francucci’s auf den Tisch. Das zwei bis drei Finger hohe T-Bone-Steak vom freilebenden Rind reicht für zwei bis drei Personen, wird als Tagliata in Scheiben serviert, medium rare bis rare gegrillt (und nur so!). Aber auch für Nicht-Fleisch-Liebhaber und Vegetarier ist das helle Restaurant vis-à-vis der Schaubühne ein Eldorado italienischer Köstlichkeiten. Das Lokal wurde übrigens vom italienischen Staatspräsidenten zu einem der 25 besten italienischen Lokale im Ausland gekürt.

TIP
Das Chianina-Rind (mit Kartoffelpüree und Sommertrüffeln) ist eine Delikatesse, denn zu Lebzeiten trottete das toskanische Tier glücklich über die Wiesen. Für die Steinofenpizza wird es fast von Platz eins der Lieblingsgerichte verdrängt, denn der knusprige Teig wird mit hochwertigen und stets frischen Zutaten belegt. Unbedingt testen: Pizza mit Scampi, Mozzarella, Mascarpone, Pinienkernen und Basilikum.

EASYJET INFLIGHT
Serving dishes made with exceptionally fine ingredients such as Brandenburg and Chianina beef. Also an excellent pizzeria—the best in Berlin according to last month’s Ex-Berliner magazine.

ELLE
Trendy Places Berlin

EXBERLINER
This restaurant comes to the closet of pizza perfection in Berlin. Their Pizza are just excellent…

EXBERLINER
Go to Francucci’S, stick your fork into a delicious tender steak and experience a unique explosion of rich round nutty and slightly sweet beef flavours…

TRIPADVISOR.COM
…especially Francucci’s, which serves excellent freshly made pizzas, pastas and organic beefsteak.

OLIVER HEIM
Wer die Italiener nicht kennt, kann sie im Francucci´s genießen sehen und erleben oder selbst zum italienischen Genießer werden.

EATING OUT
Uncomplicated, young and quiet trendy, a highlight on the Ku’Damm.

APLHAROOMS
According to the official list of the Italian President, this restaurant belongs to the top 25 Italian restaurants abroad. There are a heck of a lot of Italian restaurants outside Italy, so this is high praise indeed. And well deserved it is too, as the chefs rustle up extraordinary dishes.

BERLININFO.COM
Bang opposite the Schaubühne, Francucci’s is an old Charlottenburg place to be. You can enjoy gourmet pizzas with a range of unique toppings – vegetarians are well served. Salads come in gigantic bowls and the shaven-headed waiters are not stingy on the parmesan. Pasta dishes are a delight – try the fresh ravioli with sage butter. The atmosphere is lively, and interior welcoming with its random array of Mediterranean artefacts and cooking implements. A most pleasant Italian experience – combined with a trip to the Schaubühne, it makes for a perfect evening out.




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